måndag 26 november 2012

Måndagen....

Började dagen med en promenad nere i Österby, gofika på det och sen "affärslek" med Fisanlisan..

Hem och körde ihop degen till limpbakningen, kom ju ihåg att köpa både anis och fänkål idag. MEN glömde ju att kolla så den var mald och det var den såklart inte, hade köpt HEL på båda påsarna.

Medans degen jäste, sprang jag ut och tvättade bilen, SNÖ påväg och med snö så blir det KALLT och då går det ju farskon inte att tvätta nån bil och trots att bilen stått superstill i mer än en månad, så hade jag lyckats skita ner den supermycket på 3dar typ.

Nät tvättning och skinning va klar så var det dags att baka ut limporna, proffs på att få degen sådär härligt kladdig, men det ska va bra med för lite mjöl första jäsningen har jag hört, fick iaf pluspoäng på det i hemkunskapen, redan där kunde jag det där med att kladda.

Sen var det dags för en jäsning till och då passade jag på att gjuta lite. In med limporna i ugnen efter 40 minuter jäsning och då såg de ju sådär halvfina ut, jäst över kanten och såg allmänt förjävliga ut. 40 minuter i ugnen och sen var de klara.

Ut och in i bilen för att åka till Dannebo för att hämta vinterdäck, som bästa lillebror och Sandra fixat åt mej. Stanna där ett bra tag och gosa me Aron, gladfisen. Sen hem och äta och SMAKA på limpan. Den var precis sådär god som jag kom ihåg den, barndoms minnen det.

Fan va effektiv jag kan vara, ta vara på tiden liksom, men INTE göra det för ofta för då blir det långtråkigt ;)



Sirapslimporna, mumsimumsi!!

Inga kommentarer: