onsdag 5 oktober 2011

Förvånad?

Är det nån som kan va uppriktigt förvånad över detta  resultat. Har väl varit känt ganska länge att Östhammar inte är den bästa kommunen att bo i om man vill ha smarta barn? Redan när jag gick i skolan så var ju lärarna inga lärare.

Men om man tror att barnen ska lära sig nåt när de undervisas av folk som inte ens gått ett gymnasium och som hellre bakar eller städar? Ja då får man ju också ta att barnen lär sig därefter.

Sen är det alldeles för stora klasser, alldeles för många barn som inte "syns", för att lärarna alltid har "favorit" elever vare sig de erkänner eller ej. Det är också de barnen som skriker och gapar som oftast får den största uppmärksamheten, de som sitter tysta och inte säger någonting, tycker man inte behöver nån extra hjälp.

Så redan i förskolan tar barnen sin roll och sen hänger den med upp till skolan om ingen vuxen tar tag i det från början och ger det där osynliga barnet mer plats. Man ska inte tvinga nån att ställa sig upp och göra saker inför sina kamrater om den inte vill, men man ska visa att man tror på dem och ge dem det där självförtroendet som de inte tycks få nått av hemma.

Alldeles för många föräldrar nuförtiden har inte tid för sina barn, jag kan ju då undra varför man skaffar barn? Bara för att de ska fylla 1 så man kan skicka dem till dagis?

Inga kommentarer: